No spark

Your technical questions and comments that are related to all ZX-9R models

Moderators: RAFlyer, Steve-TC1, yorkie, tangosevern

Post Reply
User avatar
Alex
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 1878
Joined: 30 Jun 2006, 11:18
Location: Smoke-on-Trent

No spark

Post by Alex »

Ok, just got my 7 home on sunday and it wont start.

I've put fresh petrol in, but when i checked for a spark, it has none on any cylinders.

Questions, could the igniter box have failed? and if so, would a B model 9 one do the job for the process of elimination?

Cheers.


I would like to take this opportunity to apologise to anyone I have not offended, please be patient, I will get to you shortly.
User avatar
bobtheimp
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 1556
Joined: 25 Sep 2006, 19:03

Re: No spark

Post by bobtheimp »

t'was working when I had it :( (helpful eh?)..
Did the little scrotes damage anything last night?

The 9 cdi should work, but has a lower redline..the 7 one would be a better bet...

Check the plugs haven't been fouled ... it has stood about 2 weeks without being used...


User avatar
KD
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 2997
Joined: 06 Feb 2007, 19:23

Re: No spark

Post by KD »

Have you tried a multi meter to check for voltage at the input to the igniter coils :?:

What year is the 7, Alex


User avatar
bobtheimp
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 1556
Joined: 25 Sep 2006, 19:03

Re: No spark

Post by bobtheimp »

'tis a 1991, J model..


User avatar
Alex
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 1878
Joined: 30 Jun 2006, 11:18
Location: Smoke-on-Trent

Re: No spark

Post by Alex »

It Lives !!!

Panic over. I put the 9 cdi box on and it fired up straight away, put the 7 one back on and it works. :?

I'm confused but happy. No change there then.

Cheers Pete and Dave, i was starting to pull me hair out there for a couple of hours.

She sounds bloody nice. :D :Banana


I would like to take this opportunity to apologise to anyone I have not offended, please be patient, I will get to you shortly.
User avatar
bobtheimp
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 1556
Joined: 25 Sep 2006, 19:03

Re: No spark

Post by bobtheimp »

:) must've been a crap connection, or crap in the connection.

It does sound good doesn't it :D


User avatar
KD
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 2997
Joined: 06 Feb 2007, 19:23

Re: No spark

Post by KD »

Glad you gave her some luv at last...

It obviously likes it... :D


User avatar
yorkie
Ninjaneer
Posts: 9751
Joined: 25 Sep 2006, 17:46
Location: Altofts Yorks. Blue 9C2 9F2 & 12B4

Re: No spark

Post by yorkie »

I bet the kill switch was on........... :lol:


User avatar
thinkgreen
WSB Rider
WSB Rider
Posts: 191
Joined: 02 Nov 2006, 19:42
Location: hastings east sussex

Re: No spark

Post by thinkgreen »

yorkie wrote:I bet the kill switch was on........... :lol:
:lol: :lol: :lol:


User avatar
Alex
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 1878
Joined: 30 Jun 2006, 11:18
Location: Smoke-on-Trent

Re: No spark

Post by Alex »

bobtheimp wrote::)

It does sound good doesn't it :D
Oh yes, it sounds very nice, now where's that hacksaw?


I would like to take this opportunity to apologise to anyone I have not offended, please be patient, I will get to you shortly.
User avatar
Steve-TC1
Top Cat
Posts: 18234
Joined: 05 May 2006, 00:47
Location: Manchester
Contact:

Re: No spark

Post by Steve-TC1 »

nicely ignored :lol: :lol:


User avatar
Alex
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 1878
Joined: 30 Jun 2006, 11:18
Location: Smoke-on-Trent

Re: No spark

Post by Alex »

TorqueC1 wrote:nicely ignored :lol: :lol:
Cheers. :D


I would like to take this opportunity to apologise to anyone I have not offended, please be patient, I will get to you shortly.
User avatar
Mav
BSB Rider
BSB Rider
Posts: 90
Joined: 23 Sep 2007, 15:58
Location: Corby, Northamptonshire

Re: No spark

Post by Mav »

lol Alex cutting another can down are we? :D


"Single handedly bringing down insurance companies since 2007"
"I feel the need.............. the need, for speed!"
User avatar
Alex
Ninja Guru
Ninja Guru
Posts: 1878
Joined: 30 Jun 2006, 11:18
Location: Smoke-on-Trent

Re: No spark

Post by Alex »

I may take a little bit off the end, yes, maybe about 6 or 8 inches. :lol:


I would like to take this opportunity to apologise to anyone I have not offended, please be patient, I will get to you shortly.
User avatar
thinkgreen
WSB Rider
WSB Rider
Posts: 191
Joined: 02 Nov 2006, 19:42
Location: hastings east sussex

Re: No spark

Post by thinkgreen »

why not just take the can off n put the baffle in the end of the down pipe n be done with it :lol:


Post Reply